Bílinská kyselka, nejčastější dotazy
Proč, kdy a Jak pít Bílinskou kyselku?
Bílinská při žaludečních onemocněních
Pálení žáhy, kyselé říhání. Náchylnost k tvoření vředů nadměrným tvořením žaludečních kyselin vyžaduje neutralizaci:
ráno na lačno 2 sklenice ohřáté Bílinské kyselky (otevřenou láhev pomalu ohřívat v teplé vodě) a po každém jídle 1 sklenici Bílinské kyselky jako stolní nápoj.
Při chronickém žaludečním kataru, pokles žaludku, zvětšení žaludku a nechutenství se množství pitné kúry (většinou studenou v menších množstvích před a po jídle) řídí doporučením lékaře.
Bílinská při onemocněních ledvin, močového měchýře, žlučníku a jater
Tvoření kamínků v kyselé moči (ledvinová krupice – písek, ledvinové a měchýřové kameny), zánět ledvinové pánvičky, zánět močovodu a měchýře, tvoření kamínků, zánět jater a žlučníku vyžadují dlouhodobé léčení pitím Bílinské kyselky: v 10 minutových přestávkách 1-2 poháry teplé nebo studené po odstranění kyseliny uhličité:
Denní množství 1-1,5 L při správné činnosti ledvin. Poslední dávku neužít na noc pro zvýšené vylučování moči.
Bílinská při onemocněních střev
Při střevních katarech s kyselým kvašením, nadměrné plynatosti, při špatném střevním oběhu a při hemeroidech pije se Bílinská kyselka vícekrát během dne v menších množstvích chladná, po odstranění kyseliny uhličité protřepáním. Během kúry je nutné vynechat nadýmavá jídla a čerstvé kynuté pečivo. Důležitá je správná činnost střev a odstranění plynatosti Zaječickou hořkou vodou. Při problematické výživě dětí se podává Bílinská kyselka po kávových lžičkách a používá se také k přípravě stravy.
Bílinská při cukrovce, revmatizmu, kyselině močové, dně
Při těchto onemocněních se doporučuje pít Bílinskou kyselku po celý rok. Vícekrát denně 1-2 sklenice teplou nebo chladnou, také jako stolní nápoj, při dodržování lékařských předpisů. Denní množství 1-1,5 L. Také zde je důležité vyprazdňování a odstranění plynatosti užitím Zaječické hořké vody.
Při jaké teplotě skladovat Bílinskou kyselku?
Tma a chladno (okolo 5-10 stupňů celsia) je to nejlepší pro skladování Bílinské kyselky. Rovněž dobře uzavřená láhev napomůže vytvořit tlak postupně uvolňovaného minerálního oxidu uhličitého rozpuštěného v Bílinské. Tento tlak rovněž brání množení nežádoucích bakterií.
Jak dlouho můžu skladovat Bílinskou kyselku?
Dokud lahev nebyla otevřena, je životnost Bílinské v PET lahvi omezena pouze pomalým únikem oxidu uhličitého. Perlivost se tedy může po mnoha měsících zmenšit. Po otevření je ale velmi vhodné láhev spotřebovat přibližně do týdne.
Kde koupím Bílinskou kyselku?
Bílinská kyselka je dostupná v maloobchodních řetězcích a v lékárnách. Je možné též využít velké internetové prodejce potravin a nechat si jí tak přivést i domů.
Jaká je doporučená denní dávka Bílinské kyselky?
Bílinskou kyselku je možné pít i jako stolní nápoj. Jako hlavní zdroj vody není vhodná pro děti do 4 let věku. (kvůli fuoridům) Běžná lázeňské dávkování se ale pohybuje okolo 0,4 L denně.
Jaké jsou účinky Bílinské kyselky?
Shrnutí účinků Bílinské kyselky nalezete například na portálu ULEKARE.CZ.
Jak dlouho můžu užívat Bílinskou kyselku?
Osoby starší než 4 roky mohou užívat Bílinskou kyselku podle chuti a bez časového omezení. To je vhodné například pro lidi trpící pálením žáhy.
Čím se liší Bílinská Žaludeční a Bílinská Jaterní?
Bílinská Žaludeční a Bílinská Jaterní se vyrábí přidáním léčivého biliného extraktu do přírodního lázeňského pramene. Bílinská žaludeční obsahuje zklidňující extrakt z meduňky lékařské, Bílinská Jaterní obsahuje extrakt z ostropestřece mariánského s účinnou látkou Sylimarin.
Co je Žaludeční a Jaterní Bílinská kyselka?
Jedná se o Bílinskou kyselku s přidaným extraktem z léčivé byliny. Bílinská Žaludeční obsahuje extrakt z Meduňky lékařské a Bílinská Jaterní obsahuje extrakt z Ostropesřece mariánského (Sylimarin).
Dávkování je obvyklé jako u čisté Bílinské kyselky.
Views: 938