Bílinská kyselka, nejčastější dotazy

G
F

Proč, kdy a Jak pít Bílinskou kyselku?

Bílinská při žaludečních onemocněních

Pálení žáhy, kyselé říhání. Náchylnost k tvoření vředů nadměrným tvořením žaludečních kyselin vyžaduje neutralizaci:
ráno na lačno 2 sklenice ohřáté Bílinské kyselky (otevřenou láhev pomalu ohřívat v teplé vodě) a po každém jídle 1 sklenici Bílinské kyselky jako stolní nápoj.
Při chronickém žaludečním kataru, pokles žaludku, zvětšení žaludku a nechutenství se množství pitné kúry (většinou studenou v menších množstvích před a po jídle) řídí doporučením lékaře.

Bílinská při onemocněních ledvin, močového měchýře, žlučníku a jater

Tvoření kamínků v kyselé moči (ledvinová krupice – písek, ledvinové a měchýřové kameny), zánět ledvinové pánvičky, zánět močovodu a měchýře, tvoření kamínků, zánět jater a žlučníku vyžadují dlouhodobé léčení pitím Bílinské kyselky: v 10 minutových přestávkách 1-2 poháry teplé nebo studené po odstranění kyseliny uhličité:
Denní množství 1-1,5 L při správné činnosti ledvin. Poslední dávku neužít na noc pro zvýšené vylučování moči.

Bílinská při onemocněních střev

Při střevních katarech s kyselým kvašením, nadměrné plynatosti, při špatném střevním oběhu a při hemeroidech pije se Bílinská kyselka vícekrát během dne v menších množstvích chladná, po odstranění kyseliny uhličité protřepáním. Během kúry je nutné vynechat nadýmavá jídla a čerstvé kynuté pečivo. Důležitá je správná činnost střev a odstranění plynatosti Zaječickou hořkou vodou. Při problematické výživě dětí se podává Bílinská kyselka po kávových lžičkách a používá se také k přípravě stravy.

Bílinská při cukrovce, revmatizmu, kyselině močové, dně

Při těchto onemocněních se doporučuje pít Bílinskou kyselku po celý rok. Vícekrát denně 1-2 sklenice teplou nebo chladnou, také jako stolní nápoj, při dodržování lékařských předpisů. Denní množství 1-1,5 L. Také zde je důležité vyprazdňování a odstranění plynatosti užitím Zaječické hořké vody.

G
F

Při jaké teplotě skladovat Bílinskou kyselku?

Tma a chladno (okolo 5-10 stupňů celsia) je to nejlepší pro skladování Bílinské kyselky. Rovněž dobře uzavřená láhev napomůže vytvořit tlak postupně uvolňovaného minerálního oxidu uhličitého rozpuštěného v Bílinské. Tento tlak rovněž brání množení nežádoucích bakterií.

G
F

Jak dlouho můžu skladovat Bílinskou kyselku?

Dokud lahev nebyla otevřena, je životnost Bílinské v PET lahvi omezena pouze pomalým únikem oxidu uhličitého. Perlivost se tedy může po mnoha měsících zmenšit. Po otevření je ale velmi vhodné láhev spotřebovat přibližně do týdne.

G
F

Kde koupím Bílinskou kyselku?

Bílinská kyselka je dostupná v maloobchodních řetězcích a v lékárnách. Je možné též využít velké internetové prodejce potravin a nechat si jí tak přivést i domů.

G
F

Jaká je doporučená denní dávka Bílinské kyselky?

Bílinskou kyselku je možné pít i jako stolní nápoj. Jako hlavní zdroj vody není vhodná pro děti do 4 let věku. (kvůli fuoridům) Běžná lázeňské dávkování se ale pohybuje okolo 0,4 L denně.

G
F

Jaké jsou účinky Bílinské kyselky?

Shrnutí účinků Bílinské kyselky nalezete například na portálu ULEKARE.CZ.

G
F

Jak dlouho můžu užívat Bílinskou kyselku?

Osoby starší než 4 roky mohou užívat Bílinskou kyselku podle chuti a bez časového omezení. To je vhodné například pro lidi trpící pálením žáhy.

G
F

Čím se liší Bílinská Žaludeční a Bílinská Jaterní?

Bílinská Žaludeční a Bílinská Jaterní se vyrábí přidáním léčivého biliného extraktu do přírodního lázeňského pramene. Bílinská žaludeční obsahuje zklidňující extrakt z meduňky lékařské, Bílinská Jaterní obsahuje extrakt z ostropestřece mariánského s účinnou látkou Sylimarin.

G
F

Co je Žaludeční a Jaterní Bílinská kyselka?

Jedná se o Bílinskou kyselku s přidaným extraktem z léčivé byliny. Bílinská Žaludeční obsahuje extrakt z Meduňky lékařské a Bílinská Jaterní obsahuje extrakt z Ostropesřece mariánského (Sylimarin).

Dávkování je obvyklé jako u čisté Bílinské kyselky.

Views: 938