Bílinská kyselka, nejčastější dotazy

K
L
Při jaké teplotě skladovat Bílinskou kyselku?

Tma a chladno (okolo 5-10 stupňů celsia) je to nejlepší pro skladování Bílinské kyselky. Rovněž dobře uzavřená láhev napomůže vytvořit tlak postupně uvolňovaného minerálního oxidu uhličitého rozpuštěného v Bílinské. Tento tlak rovněž brání množení nežádoucích bakterií.

K
L
Jak dlouho můžu skladovat Bílinskou kyselku?

Dokud lahev nebyla otevřena, je životnost Bílinské v PET lahvi omezena pouze pomalým únikem oxidu uhličitého. Perlivost se tedy může po mnoha měsících zmenšit. Po otevření je ale velmi vhodné láhev spotřebovat přibližně do týdne.

K
L
Kde koupím Bílinskou kyselku?

Bílinská kyselka je dostupná v maloobchodních řetězcích a v lékárnách. Je možné též využít velké internetové prodejce potravin a nechat si jí tak přivést i domů.

K
L
Jaká je doporučená denní dávka Bílinské kyselky?

Bílinskou kyselku je možné pít i jako stolní nápoj. Jako hlavní zdroj vody není vhodná pro děti do 4 let věku. (kvůli fuoridům) Běžná lázeňské dávkování se ale pohybuje okolo 0,4 L denně.

K
L
Jak dlouho můžu užívat Bílinskou kyselku?

Osoby starší než 4 roky mohou užívat Bílinskou kyselku podle chuti a bez časového omezení. To je vhodné například pro lidi trpící pálením žáhy.

K
L
Čím se liší Bílinská Žaludeční a Bílinská Jaterní?

Bílinská Žaludeční a Bílinská Jaterní se vyrábí přidáním léčivého biliného extraktu do přírodního lázeňského pramene. Bílinská žaludeční obsahuje zklidňující extrakt z meduňky lékařské, Bílinská Jaterní obsahuje extrakt z ostropestřece mariánského s účinnou látkou Sylimarin.

K
L
Jaké jsou účinky Bílinské kyselky?

Shrnutí účinků Bílinské kyselky nalezete například na portálu ULEKARE.CZ.