Užití Bílinské kyselky v klasickém lázeňství

JÍCEN
překyselení, pálení žáhy

NOSNÍ DUTINY
inhalace, rozpouštění hlenu

JÁTRA
procesy látkové výměny, otoky, dna

PRŮDUŠKY
inhalace, rozpouštění hlenu

ŽALUDEK
překyselení, snížení tvorby žaludečních kyselin

ŽLUČNÍK
žlučové kaménky

MOČOVÝ MĚCHÝŘ
snížení kyselosti moči

KLOUBY
zlepšení látkové výměny

Pitná kúra Bílinská kyselka

0,1 až 0,4 litru (1/2 až 2 sklenky Bílinské kyselky) ráno na lačný žaludek nebo večer před spaním. Užití 0,2 až 0,5 litru během jídla nebo po jídle blahodárně působí na zažívání. Omezuje nepříjemné pálení žáhy po konzumaci těžkých pokrmů, vína a kávy.

Inhalace Bílinské kyselky

Bílinská kyselka, průdušky a nos. Rozpouští hleny

Bílinská kyselka je jedním z nejcennějších přírodních pramenů vhodných na inhalování. Pro inhalace se nejvíce používají vysoce mineralizované lázeňské vody. Jak potvrdilo mnoho studií, dokáže šetrným způsobem odstraňovat otok sliznic dýchacích cest (např. pocit ucpaného nosu) a zároveň pomáhat s rozpouštěním hle­nu.

Bílinská blahodárně působí pálení žáhy

Bílinská kyselka a reflux

Bílinská kyselka je také velmi oblíbena u lidí trpící pálením žáhy, neboť již v průběhu jídla podávaná, účině zabraňuje tomuto nepříjemnému jevu dvojím působením. Okamžitým anacidním efektem a poté působením na tvorbu žaludečních kyselin.

Bílinská kyselka a doplnění minerálů

Bílinská v horkém počasí, v náročných výrobních procesech a při sportu

Spojení a kombinace solí v Bílinské kyselce obsažených, účinně působí v řadě případů, kde by se jednotlivé složky jinak neosvědčily. Při každodenním pití uspokojí denní potřebu našeho organizmu – dodá mu v 1 – 1,5 litru vody 10 – 15 gr minerálních látek, jako jsou např. vápník, fosfor, železo, draslík, sodík či hořčík.

Bílinská a odkyselení organizmu

Snížení kyselosti krve a moči

Terapeutické účinky alkalických minerálních vod v lázeňství jsou známé po staletí. Bílinská kyselka je vynikající reprezentant dietetického nápoje, který v sobě pojí příjemné osvěžující vlastnosti perlivé vody a pozitivní vliv na zažívací procesy. Po staletí doporučováno v těhotenství.